vineri, 9 septembrie 2011

Sapte metri...


Bine v-am gasit dragi iubitori de handbal.

Haideti sa incercam sa dezvoltam incet-incet acest site, sa il facem mai functional si mai vizitat de catre cei care iubesc sportul in general, handbalul in particular. As dori sa pornim o discutie legata chiar de titlul acestei pagini, si anume, "sapte metri". Sa vedem, ce inseamna acest 7 m, care sunt momentele in care aceasta "pedeapsa" se acorda pe buna dreptate, cand nu se acorda pe buna dreptate, care sunt procentajele de reusita ale jucatorilor si jucatoarelor noastre atunci cand sunt la linia de 7 m, cum stim noi ca echipe, indiferent de competitie, sa gestionam acest avantaj etc.

Mie personal, in secundele in care scriu acest mesaj, imi vin in minte ratarile exasperante de la Campionatul Mondial Feminin din China, unde procentajul echipei noastre a fost de 66%, 31 de goluri marcate din 47 de aruncari. China, Germania, Franta, si Ucraina au avut procentaje putin mai mici. Ok. Deci s-au pierdut 16 goluri. E mult, e putin?

Credeti ca ar trebui ca antrenorii romani sa insiste mai mult pe psihicul jucatorilor, pentru a-i cali pentru momentele in care sunt la aruncarea de la 7 m? Credeti ca o jucatoare, aflata la linia de 7 m, in fata a 4.000 de oameni care o huiduie, mai poate sa isi pastreze 100 % sangele rece? Credeti ca Romania are mai multe sanse de reusita daca se finiseaza aceste aruncari?

Haideti sa vedem ce presupune acest "sapte metri"...

2 comentarii:

  1. Pt inceput, foarte interesant titlul ;)!
    Legat de aruncarea de la 7 metri, eu cred ca are o mare importanta, mai ales in handbalul de azi...am vazut atatea situatii cand victoriile au fost la doar un gol in ultimele secunde...si automat ne vine in gand, daca nu se ratau acele aruncari de la 7 metri...poate altul era scorul...
    In ceea ce priveste corectitudinea cu care se acorda loviturile de la 7 metri...e putin subiectiva problema...fiindca situatiile pot fi interpretate, DAR, esentialul este ca aici doar arbitrii pot hotari...deci...corect sau nu...depindem de ei!
    Procentajele echipelor noastre eu zic ca sunt totusi bunicele (acel CM din China a fost unul din momentele mai putin stralucite ale handbalului romanesc din ultima perioada)
    , dar daca s-ar aduce un psiholog in staff-ul fiecarei echipe...cred ca am reusi sa ajungem la acel mult ravnit loc

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect...una dintre ideile ce doream sa le ating in aceasta discutie este exact ceea ce a subliniat Carmen, si anume, intrebarile de dupa meciuri, ale noastre si poate ale jucatorilor..."ce era daca?". Evident, aceste intrebari sau aceasta atitudine nu sunt constructive, pt ca nu mai e nimic de facut dupa fluierul final, insa, pornind de la acest gen de intrebari, cred ca ar trebui sa gasim rezolvari.
    Acestea pot fi psihologii care sa invete jucatorul sa gestioneze momentul critic. Pt ca in unele situatii, este un moment critic.
    Ei, acum e acum? Stiti careva de existenta unui astfel de "training"? Intreb.

    RăspundețiȘtergere