miercuri, 14 septembrie 2011

Ce spun strainii despre jucatorii romani?

Am vazut zilele trecute o declaratie a domnului antrenor al Danemarcei, Jan Pytlick. Acesta spune, citez :

"A very strong collective in both ends of the court,but the question before the GF World Cup 2011 is if their starplayer Cristina Neagu will be ready after her shoulderoperation,and be a part of their squad in Aarhus.She is a very important player for Romania,but if is not ready for GF World Cup,they have several experienced players to replace Neagu – among others Aurelia Bradeanu.Romania is traditionally doing well at GF World Cup, and has won the last two editions of the tournament. Personally, I am looking forward to see, if this tournament will be the final, international breakthrough for the fabulous, lefthanded, right back, Melinda Geiger."

Banuiesc ca intelegeti cu totii engleza, de aceea nu traduc. Ceea ce va propun eu este sa discutam despre eventualele pareri ale antrenorilor straini despre echipa nationala a Romaniei, sau despre echipele de club. Tin minte cum Olivier Krumbholz o numea pe Cristina Neagu "extraterestra", cum se tem majoritatea echipelor de Ionela Stanca sau de Talida Tolnai.

Va astept la discutii.

marți, 13 septembrie 2011

Azi e ziua ta. 13.09.2011


Incepand de astazi, "Sapte Metri" inaugureaza si sectiunea "Azi e ziua ta" , sectiunea in care, zi de zi (cat ne permite timpul) vom posta aici, handbalistii si handbalistele care isi serbeaza ziua de nastere.

Azi,13.09 2011:

Viman Vasile (Romania)

Christina Mikkelsen (Nascuta pe 13.09.1995, fiind una dintre cele mai talentate jucatoare din Danemarca, avand doar 16 ani).

Ana Batinic (Nascuta pe 13.09.1983, a jucat pentru Slagelse, in sezonul 2007/2008, reusind sa inscrie 32 de goluri pentru formatia pregatita de celebra Anja Andersen.Ana Batinic a implinit astazi 28 de ani.)

Sabrina Neuendorf (Nascuta pe 13.09.1984, Sabrina evolueaza in prezent la formatia germana VFL Oldenburg, in trecut ea a mai evoluat pentru Frankfurter HC, Berliner VG, Eintracht Innova Berlin si PSV Berlin.Din palmaresul Sabrinei nu lipseste Challenge Cup, castigata in 2008, dar nici Cupa Germaniei la handbal feminin, castigata in 2009 cu VFL Oldenburg.

luni, 12 septembrie 2011

Isabella Gulden, golghetera ligii daneze, dupa 3 etape


Se pare ca transferul Isabellei Gulden a fost unul foarte bun pentru formatia daneza, tanara jucatoare reusind sa inscrie 23 de goluri dupa trei etape.Dupa trei etape scurse din liga daneza de handbal feminin, Isabella Gulden, de la Viborg HK se afla in fruntea clasamentului in top 10 golgheterelor campionatului danez, cu 23 de reusite.

Top 10 golgheterele campionatului danez:

1.Isabella Gulden (Viborg HK)-23

2.Anna Loerper (Team Tvis Holstebro)-21

3.Mette Gravholt (Team Tvis Holstebro)-20

4.Camilla Dalby (Randers HK)-19

5.Trine Troelsen (FCM Handball)-17

6.Susann Muller (Randers HK)-17

7.Pernille Hvid (Slagelse FH)-17

8.Rikke Skov (Viborg HK)-17

9.Amalia Grave (SK Aarhus)-16

10.Lise Kirkegaard (Silkeborg Voel)-15.

sursa foto: europamester.dk

duminică, 11 septembrie 2011

O fi bine, o fi rau...?

In curand incepe Cupa Mondiala, cel mai important test pentru nationala feminina, inainte de Campionatul Mondial din Brazilia. Spun ca este cel mai important test, pentru ca Trofeul Carpati, desi teoretic se va desfasura in compania unor echipe tari, precum Ungaria, Serbia si Macedonia, se joaca pe teren propriu, cu publicul alaturi...e important, dar e acasa, si asta va conta mult.

Stim cu totii echipele participante la aceasta Cupa Mondial, la fel cum stim ca Romania este detinatoarea ultimelor doua trofee, si evident, ne dorim sa fie si a celui de-al treilea. Ceea ce vreau eu sa va propun, celor care vizitati acest blog, este sa incercam sa ne gandim care sunt sansele reale ale echipei, care sunt plusurile si minusurile, care sunt jucatoarele care pot sa faca diferenta, in cine avem incredere si in cine nu... Credeti ca ar trebui "promovate", adica lasate sa joace mai mult tinerele sau cele mai experimentate?

Normal este ca eu sa imi exprim parerea, din moment ce eu sunt cea care propune discutia. O sa fiu foarte sincera si voi spune ca eu marsez pe tinerete, pentru ca acesta este viitorul. As vrea sa le vad cat mai mult pe Fiera, care e in forma mai buna decat anul trecut, si poate sa mai creasca mult, pe Geiger/Vizitiu, Cartas, Smedescu, si mai ales Dedu. Miza acestui turneu nu este atat de importanta precum sunt finisarea schemelor, acomodarea si integrarea la prima reprezentativa a celor nou venite, maximizarea potentialului fiecarei jucatoare, inchegarea lotului cat mai bine.

Evident, de pe teren nu trebuie sa lipseasca jucatoare gen Valentina Elisei, care da un suflu proaspat de fiecare data si, mai presus de orice, da un exemplu de sportiv implicat total in munca pe care trebuie sa o depuna. Deasemenea, din punctul meu de vedere ar trebui ca pe fiecare post sa fie folosite jucatoarele care sunt "posesoare de drept" ale postului, de exemplu, vreau sa o vad pe Roxana Gatzel pe centru, nu pe extrema, vreau sa o vad pe Adina Fiera pe inter stang, nu pe centru, vreau sa o vad pe Melinda Geiger pe inter drept, nu pe extrema, sau nu pe banca si pe Carmen Amariei in locul ei. Acestea sunt doar niste exemple, nu incerc acum sa fac eu echipa...

Doresc doar sa va provoc la discutii pe aceasta tema si sa incercam sa discutam, amiabil. Stiu si sunt constienta ca oricat am discuta noi si orice preferinte am avea, tot dl. Voina decide, si noi ramanem cu discutiile, dar pana una alta e duminica si incercam sa nu ne plictsim... Va astept!

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Viborg HK-Randers HK 33-34, in etapa a III-a a Ligii daneze de handbal


In etapa a III-a a Ligii daneze de handbal, Viborg HK a fost invinsa pe teren propriu de catre vice-campioana Danemarce la handbal feminin, Randers HK, scor 33-34, la capatul unui meci spectaculos oferit de ambele echipe.

Astfel, Randers HK se claseaza pe locul 1 in liga daneza cu 6 puncte, urmata de nou-promovata Slagelse, care se pare ca va fi o nuca greu de spart in campionatul danez.

Rezultatele etapei a III-a:

Viborg HK - Randers HK 33-34 (16-16)

Vibog HK: Maria Fisker 7, Rikke Skov 7, Isabella Gulden 6, Marit Malm Frafjord 4, Grit Jurack 3, Julie Aagaard 2, Camila Mikkelsen 2, Henriette Mikkelsen 1, Mouna Chebbah 1.

Randers HK: Camila Dalby 7, Susan Muller 7, Veronica Cuadrado 7, Nina Worz 7, Katrine Fruelund 3, Sofie Strangholt 1, Gitte Aaen 1, Mette Melgaard 1.

Slagelse FH - KIF Vejen 31 - 22 (13-9)

Slagelse FH: Pernille Hviid 7, Annette Jensen 5, Michelle Gandrup 4, Nanna Willumsen 4, Nikoline Nielsen 4, Tina Andreasen 3, Tanja Laursen 1, Julie Bang 1, Laila Schmidt 1, Pernille Hulgaard Christensen 1.

KIF Vejen: Pernille Knudsen 5, Tine Mikkelsen 5, Louise Fons 5 , Camilla Larsen 3, Mette Sjøberg 1, Pernille Frost Andersen 1, Young Sook-Huh 1, Sofie Hakala 1.

FIF - HC Odense 29 - 21 (14-10)

FIF: Christina Krogshede 7, Anna Olsson 6, Michelle Skovgaard 5, Josephine Touray 4, Mia Møldrup 3 , Marianne Bonde 2, Olivera Jurisic 2.

HC Odense: Mathilde Jensen 6, Kamilla Kristensen 5, Stine Madsen 5, Maj Tornoe 2, Christina Aalling 1, Thea Keller 1, Beatrix Benyats 1.

HC Zalau, victorie la 13 goluri impotriva Devei


In etapa a II-a a Ligii Nationale feminine de handbal, HC Zalau, echipa antrenata de Gheorghe Tadici a invins pe teren propriu pe CSM Cetate Deva, scor 30-17, dupa un meci foarte bun facut de elevele lui Gheorghe Tadici.

HC Zalau a inceput in forta prima repriza a meciului, iar dupa 14 minute scurse din prima repriza, zalauancele au condus pe Cetate Deva cu 10 goluri, scor 10-0,dupa un gol marcat de Molfea.Pana in minutul 25, CSM Cetate Deva a marcat 4 goluri, datorita defensivei Zalaului, dar mai ales paradelor portarului Mirela Nichita.La pauza, Zalau conducea pe Cetate Deva cu 12 goluri, scor 18-6.

La fel ca in prima repriza, Zalau a fost la conducere si in partea a doua a meciului, iar in minutul 49, echipa lui Gheorghe Tadici se desprinde la 17 goluri pe tabela de marcaj, scor 27-10, moment in care antrenorul principal al echipei din Deva, Sabin Daca cere time-out.In final, HC Zalau a invins pe Deva la 13 goluri diferenta, scor 30-17, dupa un meci foarte bun facut de portarul Mirela Nichita.

HC Zalau-CSM Cetate Deva 30-17 (18-6)

HC Zalau: Babeanu 8, Ciuciulete 8, Bese 5, Molfea 5, Turcas 4.
CSM Cetate Deva: Cartas 6, Bardac 4, Sovar 3, Toth 1, Stangu 1, Chitacu 1, Dascaliuc 1.

Partida dintre HC Zalau si CSM Cetate Deva a fost live-text pe sportulsalajean.ro

vineri, 9 septembrie 2011

De vorba cu...


Dorim sa facem din acest blog o treaba serioasa, asa ca eu personal vin cu o propunere catre cititorii nostrii. Va rog sa imi lasati un set de cate 5,6 intrebari pe care ati vrea sa le adresati jucatorilor si jucatoarelor de handbal. Intrebari serioase, nu can-can... Eu o sa culeg cele mai interesante dintre ele si voi incerca sa obtin niste mini-interviuri. Va multumesc si va rog sa tratati ceea ce va cer cu maxima seriozitate..

Sapte metri...


Bine v-am gasit dragi iubitori de handbal.

Haideti sa incercam sa dezvoltam incet-incet acest site, sa il facem mai functional si mai vizitat de catre cei care iubesc sportul in general, handbalul in particular. As dori sa pornim o discutie legata chiar de titlul acestei pagini, si anume, "sapte metri". Sa vedem, ce inseamna acest 7 m, care sunt momentele in care aceasta "pedeapsa" se acorda pe buna dreptate, cand nu se acorda pe buna dreptate, care sunt procentajele de reusita ale jucatorilor si jucatoarelor noastre atunci cand sunt la linia de 7 m, cum stim noi ca echipe, indiferent de competitie, sa gestionam acest avantaj etc.

Mie personal, in secundele in care scriu acest mesaj, imi vin in minte ratarile exasperante de la Campionatul Mondial Feminin din China, unde procentajul echipei noastre a fost de 66%, 31 de goluri marcate din 47 de aruncari. China, Germania, Franta, si Ucraina au avut procentaje putin mai mici. Ok. Deci s-au pierdut 16 goluri. E mult, e putin?

Credeti ca ar trebui ca antrenorii romani sa insiste mai mult pe psihicul jucatorilor, pentru a-i cali pentru momentele in care sunt la aruncarea de la 7 m? Credeti ca o jucatoare, aflata la linia de 7 m, in fata a 4.000 de oameni care o huiduie, mai poate sa isi pastreze 100 % sangele rece? Credeti ca Romania are mai multe sanse de reusita daca se finiseaza aceste aruncari?

Haideti sa vedem ce presupune acest "sapte metri"...

Oltchim şi Zajecar au facut spectacol la inaugurarea sălii din Călăraşi


Campioana Romaniei la handbal feminin a castigat partida cu RK Zajecar, campioana Serbiei la handbal feminin, in meciul inaugural al salii sporturilor din Calarasi.

Cu cei aproximativ 1.600 de suporteri in sala, campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea a facut spectacol cu RK Zajecar, reusind sa o invinga la 11 goluri, scor 33-22, la capatul unui meci controlat de la un capat la altul de catre valcence.

RK Zajecar a inceput mai bine decat Oltchim, cu ajutorul paradelor romancei Tereza Pislaru, RK Zajecar a condus pentru prima data cu 1-0, dar valcencele, incet-incet au preluat conducerea pe tabela de marcaj, iar la pauza, Oltchim a condus pe Zajecar cu 6 goluri, scor 17-11.

Partea a doua a meciului a apartinut in totalitate Oltchimului, elevele lui Radu Voina reusind sa se distaneze chiar si la 10 goluri.Din pacate penru RK Zajecar, in minutul 45, Tereza Tamas Pislaru a suferit o entorsa, si nu a mai putut continua meciul.In final, CS Oltchim a invins pe Zajecar la 11 goluri diferenta, scor 33-22.De mentionat este ca RK Zajecar se va intalni saptamana viitoare in preliminariile Ligii Campionilor cu U Jolidon Cluj.

CS Oltchim Ramnicu Valcea-RK Zajecar 33-22 (17-11)

CS Oltchim Ramnicu Valcea: Iulia Curea 6, Valentina Ardean Elisei 5, Ramona Farcau 4, Melinda Geiger 3, Ada Nechita 3, Oana Chirila 3, Yuliia Managarova 2, Ionela Stanca 2, Patricia Vizitiu 1, Aurelia Bradeanu 1, Ekaterina Vetkova 1, Adina Fiera 1, Marija Jovanovic 1.

RK Zajecar: Jelena Eric 6, Pop Lazic 3, Vrdoljak 3, Nikolic 2, Peraika 2, Nisavic 2, Milanovic 1, Moise 1, Matic 1, Jukopila 1.

Sursa foto: editie.ro

joi, 8 septembrie 2011

GF World Cup "11 (Loturi echipe)


In perioada 20-25 septembrie, la Aarhus, in Danemarca, se organizeaza Cupa Mondiala la handbal feminin, turneu amical la care participa si nationala antrenata de Radu Voina si Luminita Hutupan Dinu.

Lot Romania:

Portari: Talida Tolnai (CS Oltchim Ramnicu Valcea), Tereza Pîslaru (RK Zajecar), Denisa Dedu (Corona Brasov).

Jucatoare de camp: Valetina Ardean-Elisei(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Iulia Curea(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Oana Manea(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Ionela Stanca(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Florina Chintoan(U Jolidon Cluj), Ramona Farcau(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Ada Nechita(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Magdalena Paraschiv (U Jolidon Cluj), Adina Fiera(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Carmen Cartas(CSM Cetate Deva), Aurelia Bradeanu(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Oana Chirila(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Mihaela Tivadar(U Jolidon Cluj), Carmen Amariei (Terom Iasi), Melinda Geiger(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Patricia Vizitiu(CS Oltchim Ramnicu Valcea), Amelia Busuioceanu (HCM Roman) si Roxana Han(CS Oltchim Ramnicu Valcea).

Lot Norvegia:

Portari: Kari Aalvik Grimsbø (Team Esbjerg) Ingrid Odegard(FC Midtjylland) Katrine Lunde Haraldsen (Gyori Audi ETO KC).

Jucatoare de camp: Mari Molid (Byasen HE), Stine Bredal Oftedal (Stabaek Handball), Ida Alstad (Byasen HE), Heidi Loke (Gyori Audi ETO KC), Tonje Nostvold (Byasen HE), Karoline Dyhre Breivang (Larvik HK) Kristine Lunde-Borgersen (Vipers Kristiansand), Kari Mette Johansen (Larvik HK), Marit Malm Frafjord (Viborg HK), Tine Rustad Kristiansen (Larvik HK), Linn Jorum Sulland (Larvik HK), Linn Kristin Riegelhuth Koren (Larvik HK), Goril Snorroeggen (Team Esbjerg), Camilla Herrem (Byasen HE), Amanda Kurtovic (Larvik HK).

Lot Danemarca:

Portari: Sandra Toft(Team Tvis Holstebro) Karin Mortensen (FIF Handball), Christina Pedersen(Viborg HK).

Jucatoare de camp: Maibritt Kviesgaard (FC Midtjylland), Louise Lyksborg (HC Leipzig), Kristina Bille( RK Krim Mercator), Ann Grete Nørgaard (Team Tvis Holstebro), Mie Augustesen (Randers HK), Maria Fisker (Viborg HK), Louise Burgaard (Team Tvis Holstebro), Camilla Dalby (Randers HK|), Rikke Skov (Viborg HK|), Trine Troelsen (FC Midtjylland), Christina Krogshede (FIF Handball), Kristina Kristiansen (Team Tvis Holstebro), Anna Sophie Okkels (Randers HK), Stine Jørgensen (Aalborg DH).

Lot Suedia:

Portari: Gabriella Kain (KIF Vejen), Cecilia Grubbström (IK Sävehof).

Jucatoare de camp: Matilda Boson (Sparvägen HF), Jessica Helleberg (Team Esbjerg), Johanna Wiberg (Team Eslövs IK), Tina Flognman (Toulon/St Cyr Var HB), Ulrika Agren (Team Esbjerg), Nathalie Hagman (Lugi HF) Annika Wiel Fredén (BK HeidÁtlövők),Isabelle Gulldén (Viborg HK) Anna-Maria Johansson (Skövde HF), Angelica Wallén (Team Esbjerg), Jamina Roberts (IK Sävehof), Therese Helgesson (Toulon/St Cyr Var HB), Jenny Alm (IK Sävehof).

Lot Germania:

Portari: Katja Schulke (HC Leipzig), Clara Woltering (Buducnost Podgorica),Sabine Englert (FC Midtjylland).

Jucatoare de camp: Mandy Hering (Frankfurter HC), Natalie Augsburg (HC Leipzig), Sabrina Richter (HSG Blomberg-Lippe), Katja Langkeit (Buxtehuder SV),Isabell Klein (Buxtehuder SV), Nadja Nadgornaja (Thüringer HC), Nadine Krause (TSV Bayer 04 Leverkusen), Grit Jurack (Viborg HK), Franziska Mietzner (Frankfurter HC), Anne Loerper (Team Tvis Holstebro), Kerstin Wohlbold (Thüringer HC), Laura Steinbach (TSV Bayer 04 Leverkusen), Friederike Gubernatis (Frankfurter HC),Anja Althaus (Viborg HK), Anne Müller (HC Leipzig),Luisa Schulze (HC Leipzig), Saskia Lang (HC Leipzig), Jana Krause (Buxtehuder SV), Stefanie Melbeck (Buxtehuder SV), Christine Beier (Frankfurter HC), Randy Bülau (Buxtehuder SV).

Lot Franta:

Portari: Julie Foggea (CJF Fleury Loiret HB), Amandine Leynaud (Metz Handball), Cléopâtre Darleux (Arvor 29 Pays de Brest).

Jucatoare de camp: Amélie Goudjo (Issy Paris Hand), Nina Kanto (Metz Handball),Camille Ayglon, (HBC Nîmes), Allison Pineau (Metz Handball), Claudine Mendy (Metz Handball), Paule Baudouin (Havre AC Handball), Marie-Paule Gnabouyou (Havre AC Handball), Audrey Bruneau (Issy Paris Hand), Siraba Dembélé (Toulon/St Cyr Var HB), Audrey Deroin (Toulon/St Cyr Var HB), Raphaëlle Tervel (Grupo Asfi Itxako Navarra), Marion Limal (Metz Handball), Katty Piéjos (Metz Handball), Mariama Signaté (Issy Paris Hand), Alexandra Lacrabère (Arvor 29 Pays de Brest).

Lot Spania:

Portari: Cristina González (C.Le.Ba.Leon BM),Silvia Navarro (Grupo Asfi Itxako Navarra).

Jucatoare de camp: Vanessa Amoros (BM Mar Alicante), Elisabeth Pinedo (Bera Bera), Carmen Dolores Martín (Grupo Asfi Itxako Navarra),Jessica Alonso (Grupo Asfi Itxako Navarra), Verónica Cuadrado (Randers HK), Begoña Fernández (Grupo Asfi Itxako Navarra), Nely Carla Alberto (Havre AC Handball), Andrea Barnó (Grupo Asfi Itxako Navarra), Macarena Aguilar (Grupo Asfi Itxako Navarra), Patricia Elorza (BM Castro AA), Marta Mangué (RK Zaječar), Nuria Benzal (C.Le.Ba.Leon BM),Elisabet Chávez (BM Mar Valencia), Beatriz Fernández (Bera Bera).

Lot Rusia:

Portari: Anna Szedojkina (HK Dinamo Volgográd), Marija Szidorova (HK Lada Togliatti).

Jucatoare de camp: Jelena Avgyekova (HC Dinamo Volgográd), Irina Bliznova (HC Lada Togliatti), Olga Gorsenyina, (HC Lada Togliatti), Jekatyerina Davigyenko, (HC Lada Togliatti), Viktorija Zsilinszkajte (HC Lada Togliatti), Anna Kocetova (HK Dinamo Volgográd) Olga Levina (HC Dinamo Volgográd), Kszenija Lescsenko (HC Kubany Krasznodar), Kszenija Makeeva (HC Dinamo Volgográd), Nagezsda Muravjeva (HC Lada Togliatti), Ekaterina Szmirnova (HC Lada Togliatti), Jana Uszkova (Zvezda Zvenigorod), Olga Cernoivanyenko (HC Lada Togliatti), Natalja Sipilova (HC Lada Togliatti),Rezerve: Liudmila Bodnieva (RK Krim Mercator), Polina Gorskova (HC Lada Togliatti), Ekaterina Ilina, (HC Kubany Krasznodar), Victoria Kalinyina, (Zvezda Zvenyigorod) Polina Kuznyecova, (Zvezda Zvenyigorod).

miercuri, 7 septembrie 2011

Rezultatele etapei I-a a Super Ligii Ruse de handbal feminin


In prima etapa din Super Liga Rusa de handbal, Lada Togliatti, antrenata de catre marele Evgheni Trefilov a invins pe teren prorpiu pe formatia Agy Adiyf, scor 32-22, dupa un meci controlat de la un capat la altul de formatia lui Trefilov, Lada Togliatti.Tot in prima etapa, Zvezda Zvenigorod a invins pe teren propriu pe Luch, scor 38-25.

Rezultatele complete din etapa I-a a Super Ligii Ruse:

Rostov Don - Kirovcanka 32:22 (15:9)
Rostov: Artamonova 4, Slivinskaya 2, Petrova 4, Lavrenyuk 1, Svytanko 1, Sen 5, Azhiderskaya 1, Turey 2, Kurbanova 1, Garbuz 4, Chernishkova 2, Vaschuk 5.

Kirovcanka: Burda 4, Lubyanaya 4, Kiriy 1, Lavrova 1, Zernyukova 1, Vinogradova O.4, VInogradova A. 7.

Lada – Agy Adyif 32:22 (15:9)
Lada: Kolokolceva 4, Gorshkova 4, Zlinikskayte Y. 1, Bliznova 7, Klimova 2, Smirnova 4, Shipilova 4, Davydenko 7, Zlinskayte V. 5, Chernoivanenko 7, Gorshenina 4.

Agy Adyif: Kucevalova 4, Skripchenko 1, Yackevich 3, Andreeva 1, Kocarova 1, Buhovec 1, Lyubakova 1.

Zvezda – Luch 38:25 (19:8)

Astrahanocka – Kuban 29:28 (11:11)
Astrahanocka: Yankovskaya 6, Karpenko 2, Rachiteleva 1, Kostyukova 1, Rvaceva 4, Tarasova 2, Bogdanova 5, Peche 4, Ignatchenko 4.

Kuban: Cvirinko 2, Leshcenko 6, Ordina 1, Smirnova 1, Komarchuk 2, Lambevska 6, Ilina 9.

marți, 6 septembrie 2011

Se mai retrage o stea! Mette Melgaard spune adio handbalului


Una dintre cele mai bune aparatoare ale lumii, daneza Mette Melgaard se va retrage la sfarsitul acestui sezon din lumea handbalului, dupa o cariera de exceptie.

Nascuta pe 3 Iunie 1980, Mette Melgaard are un palmares de invidiat, fiind una dintre jucatoarele care are in palmares toate cele trei trofee europene valoroase ( Liga Campionilor, Cupa EHF si Cupa Cupelor), singurul trofeu european care ii lipseste danezei este Challenge Cup.De mentionat este ca Mette Melgaard a castigat de trei ori Liga Campioniilor (in 2004, 2005 si 2007, toate cu Slagelse).

Pe langa cele trei trofee europene, Mette Melgaard, a castigat de trei ori campionatul danez, in 2003, 2005 si 2007, tot cu Slagelse.Dar si Cupa Danemarcei, in 2002 si in 2010.Mette Melgaard a fost colega si cu romanca, Amariei Carmen, la Slagelse, dar si la FCK Handball, cele doua jucatoare, fiind antrenate de celebra Anja Andersen.

In cariera sa, Mette Melgaard a evoluat la: Brabrand IF (2001), Slagelse FH (2001-2008), FCK Handball (2008-2010), Randers HK (2010-2012).Astfel, Mette Melgaard se va retrage din handbal la sfarsitul acestui sezon, in vara anului 2012, cand i se va termina contractul cu vice-campioana Danemarcei, Randers HK.

Welcome! Bun venit!



Buna.Ma numesc Weinmuller Catalin, sunt pasionat de handbal si m-am gandit ca e mai bine sa-mi fac un blog, u
nde sa scriu articole NUMAI despre handbal.Pe acest blog, va predomina handbalul feminin, dar asta nu inseamna ca nu voi scrie si despre handbalul masculin.
Daca aveti ceva sugestii, nu ezitati sa mi le spuneti!! Va multumesc frumos..
Stiu ca sunteti alaturi de mine!
VA MULTUMESC TUTUROR!!