duminică, 11 septembrie 2011

O fi bine, o fi rau...?

In curand incepe Cupa Mondiala, cel mai important test pentru nationala feminina, inainte de Campionatul Mondial din Brazilia. Spun ca este cel mai important test, pentru ca Trofeul Carpati, desi teoretic se va desfasura in compania unor echipe tari, precum Ungaria, Serbia si Macedonia, se joaca pe teren propriu, cu publicul alaturi...e important, dar e acasa, si asta va conta mult.

Stim cu totii echipele participante la aceasta Cupa Mondial, la fel cum stim ca Romania este detinatoarea ultimelor doua trofee, si evident, ne dorim sa fie si a celui de-al treilea. Ceea ce vreau eu sa va propun, celor care vizitati acest blog, este sa incercam sa ne gandim care sunt sansele reale ale echipei, care sunt plusurile si minusurile, care sunt jucatoarele care pot sa faca diferenta, in cine avem incredere si in cine nu... Credeti ca ar trebui "promovate", adica lasate sa joace mai mult tinerele sau cele mai experimentate?

Normal este ca eu sa imi exprim parerea, din moment ce eu sunt cea care propune discutia. O sa fiu foarte sincera si voi spune ca eu marsez pe tinerete, pentru ca acesta este viitorul. As vrea sa le vad cat mai mult pe Fiera, care e in forma mai buna decat anul trecut, si poate sa mai creasca mult, pe Geiger/Vizitiu, Cartas, Smedescu, si mai ales Dedu. Miza acestui turneu nu este atat de importanta precum sunt finisarea schemelor, acomodarea si integrarea la prima reprezentativa a celor nou venite, maximizarea potentialului fiecarei jucatoare, inchegarea lotului cat mai bine.

Evident, de pe teren nu trebuie sa lipseasca jucatoare gen Valentina Elisei, care da un suflu proaspat de fiecare data si, mai presus de orice, da un exemplu de sportiv implicat total in munca pe care trebuie sa o depuna. Deasemenea, din punctul meu de vedere ar trebui ca pe fiecare post sa fie folosite jucatoarele care sunt "posesoare de drept" ale postului, de exemplu, vreau sa o vad pe Roxana Gatzel pe centru, nu pe extrema, vreau sa o vad pe Adina Fiera pe inter stang, nu pe centru, vreau sa o vad pe Melinda Geiger pe inter drept, nu pe extrema, sau nu pe banca si pe Carmen Amariei in locul ei. Acestea sunt doar niste exemple, nu incerc acum sa fac eu echipa...

Doresc doar sa va provoc la discutii pe aceasta tema si sa incercam sa discutam, amiabil. Stiu si sunt constienta ca oricat am discuta noi si orice preferinte am avea, tot dl. Voina decide, si noi ramanem cu discutiile, dar pana una alta e duminica si incercam sa nu ne plictsim... Va astept!

10 comentarii:

  1. Avem multe sanse sa castigam din nou cupa deoarece in timp ce echipele adverse aduc multe jucatoare noi,incearca diverse scheme de joc noi o sa mizam pe aceleasi jucatoare experimentate care nu mai au cu ce sa surprinda
    Sa mizam pe tineret?Nuuuuu.Clar(cat Voina e la carma nationalei)
    Ce jucatoare foarte buna descoperita de Voina a facut pasul la nationala?Stanciu(atat)
    Ce cauta Busuioceanu la nationala in locul unei jucatoare precum(Buceschi,Perianu)daca tot mergem acolo sa "experimentam"..va spun eu raspunsul(umilinta pe care i-a dat-o domnului Voina in prima etapa)dar???? cu ce ajuta nationala in meciuri unde va trebui sa dea gol unor portari precum (Leynaud,Haraldsen,Englert,Sidorova) si nu portarilor de la Valcea(care sa fim seriosi inca hiberneaza)
    Ce cauta Han????
    Astea sunt doar 2 exemple.
    Imi pare rau ca jucatoare precum cele de la tineret(Perianu,Buceschi+altele din LN :Zamfir,Babeanu,Holhos nu au ocazia sa joace nici macar intr-un turneu amical
    PS:Radu Voina esti depasit!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. De ce Adriana Holhos nu e in lot, si nu a fost niciodata?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer...in momentul de fata, nu mai stiu exact ce sa cred...s-au intamplat cam multe chestii...nu neaparat bune...care mi-au dat mult de gandit. Dar...o sa incerc sa-mi spun parerea legat de tema propusa.
    Sanse avem,asta e clar...dar cum mai fac eu haz de necaz...doar noi ne putem bate, in functie de cum jucam...
    Legat de plusuri si minusuri...e clar ca marele minus e lipsa Cristinei Neagu(ne place sau nu, in ultimul timp, jocul nostru s-a axat pe sclipirile ei),in acelasi timp, lipsa Paulei Ungureanu, Cristinei Varzaru...asta ceea ce tine de lot.
    Ca minus as vedea(si asta nu doar de acum...am observat de ceva timp...dar am crezut ca e doar parerea mea)...problema legata de partea tactica...mie una mi se pare ca se joaca mult individual(cine stie care e motivul), fara prea multe scheme, in urma carora sa se poata inscrie mai usor, din situatii clare. Totodata, adversarele ne stiu deja jocul, punctele slabe si profita de asta...avem nevoie de elemente noi, cu care sa surprindem.
    Ca plusuri pot incepe cu talentul nativ al jucatoarelor, si asta o spun si strainii!!! Dar normal ca acesta trebuie dezvoltat, pus in valoare, (slefuit ca diamantul). Un mare plus e revenirea in forma a Terezei Paslaru, un portar fff bun(dar care avea nevoie de meciuri ca sa intre in forma, nu sa fie tinuta pe banca), de asemenea, cresterea de forma a Adinei Meirosu, e o jucatoare f inteligenta, si IN SFARSIIIIIT convocarea mai multor jucatoare din tara, f telentate, care nu am prea inteles de ce nu au fost convocate pana acum, Cartas, Busuioceanu...si sincer cred ca lista ar trebui sa fie mai lunga. Cel putin Holhos cred ca merita convocata...mai ales ca Voina se tot plange ca nu arunca nimeni de la 9 metri...pai daca nici ea nu arunca, si are doar cateva meciuri la activ sezonul asta!!!
    Legat de tinere si experimentate, EU ZIC CA IDEAL E SA FIE O IMBINARE INTRE CELE EXPERIMENTATE SI CELE TINERE, e nevoie si de prospetimea celor tinere, dar si cele tinere au nevoie de experienta celorlalte, e o relatie de interdependenta...oricum, nu varsta arata valoare unei jucatoare!!!
    Eu nu am nimic impotriva polivalentei jucatoarelor, atat timp cat ele pot juca pe mai multe posturi la fel de bine...dar nu sa fie folosite in lipsa de alte solutii...en Gatzel pe extrema, cand ea e un centru f bun.
    Legat de ceea ce s-a zis intr-un coment ca jucatoarele experimentate nu mai au cu ce surprinde...eu cred ca elementele surpriza vin mai degraba de la partea tactica, scheme noi...care pot pune jucatoarele in valoare, fie ele mai tinere sau mai experimentate.
    Atat Buceschi cat si Perianu sunt f talentate...dar cred ca mai au nevoie sa creasca, la nationala de tineret...pana la ele, cred ca mai sunt multe alte jucatoare care merita sa fie la nationala, ca Balint, Holhos, Zamfir, Babeanu...si sigur lista e mai lunga .
    PE SCURT...PROBLEMA CEA MARE CRED CA E CEA LEGATA DE MANTAL SI DE STAFFUL TEHNIC...CEL CARE TREBUIE SA "VADA" JUCATOARELE TALENTATE, SA LA CONVOCE LA LOT, SA LE PUNA IN VALOARE...SI SINCER...PARCA AS ZICE CA LA CAPITOLUL ASTA SUNTEM CAM DEPASITI...NU STIU...SPER SA MA INSEL...
    Ca idee...as fi tare curioasa cum ar arata nationala cu Mariana Tarca antrenor???

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok. Ce spuneti de faptul ca dl Voina este antrenor si la Oltchim si la nationala? Nu vi se pare ca este un maxim de conflict de interese? Cum poate el, ca selectioner, urmari jucatoarele din LN? Le vede la meciul direct cu ORV? Nu, pt ca el tre sa isi urmareasca jucatoarele. Nu, pt ca e un singur meci, cand de fapt el DOAR asta ar trebui sa faca...sa umble prin tara, sa vada meciuri multe, sa vada jucatoare.
    Si aceiasi intrebare. Oare de ce Adriana Holhos nu are loc, macar O DATA la echipa nationala? Probabil e mana lui Tadici...

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin. Poate am eu o problema de memorie, dar as vrea, daca voi va aduceti aminte, sa imi spuneti, O schema care face numai de cand e dl Voina antrenor. Adica, aportul lui tehnico-tactic. Ca dupa aia, va spun un secret. Haideti, uimiti-ma.

    RăspundețiȘtergere
  6. Majoritatea antrenorilor de nationala sunt antrenori si la o echipa mare...dar uneori asta nu inseamna ca e si bine....depinde aici si de antrenor...ideea e ca daca VREA sa caute talente in tara...cauta el...chiar daca nu merge la meciuri.
    Buna intrebare legata de Holhos...deja e pe buzele tuturor...dar nu pot gasi un motiv obiectiv...ca zau ca daca am observat noi...ca suntem doar suporteri...lui ar trebui sa-i sara in ochi...
    Natalia...cred ca e epidemie la problemele de memorie...ca...din pacate am mai zis si eu asta...si unii mi-o sarit in cap...mai sunt vechile scheme care probabil le-au intrat in reflex fetelor...dar...prea putin...poate unii au tendinta sa zica ca poate nici fetele nu pun in practica schemele...dar sa fim sinceri, nu pune 1,2,3...dar nu toata echipa!!! Si mai ales ca am vazut ca la alte echipe la care au jucat se putea!!!
    Acum vreau secretul :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok. Secretul e asta. Dl Voina nu stie sa lucreze cu stangace. Nu stie sa portiveasca schema in asa fel incat interul drept, de mana stanga, sa fie pus in valoare. Aproape tot ce se intampla pe teren pe acea parte e din inertie sau din ceea ce isi creeaza jucatoarea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm...interesant secretul...si daca ma gandesc bine...cam ai dreptate...bine...in ultimul timp multe goluri s-au marcat din evolutii individuale ale jucatoarelor...si intr-adevar, interii stanga nu prea sunt pusi in valoare...

    RăspundețiȘtergere
  9. hmmm,ceea ce am vrut eu sa spun in prima postare e ca in locul unor jucatoare precum:Moldovan,Gatzel care nici nu au fost jucate deloc mai bine sa ia locul pe banca 2 tinere

    RăspundețiȘtergere
  10. Moldovan e insarcinata (har Domnului, ca macar nu o poate convoca), iar Gatzel e accidentata, desi in viziunea mea e cel mai bun centru din tara, doar ca, surpriza, Voina nu o stie folosi.
    Carmen Lucya,cred ca ai vrut sa spui interii dreapta. Da e bine ca macar altii ne aprecieaza jucatoarele (a se vedea declaratia lui Pytlik despre Geiger, si nu un antrenor chiar de ici de colo).

    RăspundețiȘtergere