vineri, 9 decembrie 2011

"In pace leones, in proelio cervi"! Romania-Franta 20-39


Nationala Romaniei de handbal feminin a fost umilita in ultimul meci din grupa C a Campionatului Mondial, dupa ce a pierdut la o diferenta de 19 goluri in fata Frantei, dupa un meci foarte prost facut de romance.

Chiar daca in primele 17-18 minute, Romania s-a tinut bine, reusind sa egaleze Franta la 6, chiar sa conduca la un gol pe tabela de marcaj, scor 7-6, dupa un gol marcat de pivotul Oana Manea.Insa, dupa cateva greseli nefortate, romancele s-au vazut conduse la pauza la un avans de 8 goluri, scor 20-12.

Partea a doua a meciului a fost un dezastru total pentru elevele lui Radu Voina, tricolorele reusind performanta sa inscrie 7 goluri in repriza a doua, iar Franta, incet-incet s-a desprins de la 10 goluri la 15 goluri.Mai mult decat atat, portarul Frantei, Darleux a marcat un gol din poarta in poarta, dupa ce Denisa Dedu nu era in poarta Romaniei.La final, Romania a fost umilita, frantuzoaicele reusind sa invinga Romania la 19 goluri diferenta, astfel romancele au terminat grupa C pe locul 3.

Romania va infrunta in optimile de finala ale Campionatului Mondial, luni, pe Croatia, dupa ce Danemarca a invins Suedia la un gol diferenta, scor 20-19.

2 comentarii: